Is het tijd om over te stappen op een nieuw systeem?

Hoe ruim jij de lego op? En wat heeft dat met je website te maken?

Een aantal jaar geleden was ik het systeem dat we hadden, om de Lego op te ruimen, zat. We hadden één bak waar alles inzat. Om te kunnen zoeken, gooiden we lego op een laken. Zo deden wij dat namelijk vroeger thuis.

Tijd voor iets anders

Omdat dit niet lekker werkte, besloot ik over te stappen op een nieuw systeem. Ik zocht online naar mogelijkheden en stuitte op Play & Go, een speelkleed met een koord. Zo hoefden we niet elke keer de lego op een laken te gooien en weer terug in de bak te stoppen. De aanbevelingen voor dit product waren lovend. Ik kocht zowel voor de Lego als voor de Duplo een apart kleed.  Een aantal jaar heb ik heel veel plezier gehad van dit systeem. 

In het voorjaar en de zomer van dit jaar (2020), speelde ik vaak met Lego samen met onze jongste. Ik mocht de stukjes zoeken en hij wilde bouwen. Het zoeken duurde alleen veel langer dan het bouwen, wat voor ons allebei invloed had op het plezier van samen spelen, omdt het zoeken niet snel genoeg ging. Daardoor merkte ik dat ik de vraag van onze zoon om samen te spelen steeds vaker met nee beantwoordde of dat ik de tijd dat ik niet zo lang wilde spelen. De speelmat werkte voor de Duplo prima, maar voor de Lego leverde het nu meer frustratie dan plezier. Ik realiseerde dat dat kwam, doordat ik te veel tijd bezig was met zoeken, het minst leuke deel van het samen spelen met de Lego.

Weer tijd voor een nieuw systeem

Steeds vaker verbeelde ik me de Lego netjes opgeruimd in bakken. Voor hele kleine onderdelen van technisch Lego had ik al bakken met vakjes. Met een aantal schoenendozen een manden testte ik dit nieuwe systeem. Ik merkte meteen dat ik de stukjes veel sneller vond. Daarom besloot ik om het systeem ‘officieel’ in te voeren. Ik bestelde een kast bij de IKEA met een hoop bakjes en verdeelde de Lego over de verchillende bakken.

Welk systeem gebruik jij voor je website?

Wat heeft dit verhaal nu met het jouw website te maken? Als jij de laatse maanden of jaren gegroeid bent, past jouw website misschien niet meer bij waar jij nu staat. Welk ‘systeem’ heb jij de tot nu toe gebruikt voor het aanpassen van je website? Ben jij uren aan het zoeken om het ‘stukje’ te vinden dat je nodig hebt? Merk je dat dit systeem niet meer voor je werkt? Dan is het tijd om over te stappen op een nieuw systeem. 

Gratis Community

Wil jij testen of ons systeem voor het aanpassen van je website iets voor jou is? Een systeem waarbij je het wel zelf doet, maar niet alleen? Waarbij wij jou helpen om zelf je website aan te passen, zonder de frustratie van uren zoeken? Zodat jij je kostbare tijd kunt gebruiken om jouw klanten van dienst te zijn? Neem dan eens een kijkje op onze pagina “Wij bouwen samen”